Eladó kaktusz

Eladó kaktusz után elsősorban akkor keresünk, ha a lakásunkat díszítenénk egy nem túl nagy gondozást igénylő, de annál látványosabb növénnyel, vagy ha ajándékba adnánk. Bár ez utóbbival érdemes óvatosan bánni, mert a feng shui szerint kaktusz ajándékozni akár a barátság elvesztését is jelentheti. Ajánlott tehát megválasztani kit lepnénk meg ezekkel a szúrós növényekkel.  Akkor is keresgélhetünk, ha oltani szeretnénk másik fajtát vagy kipusztultat szeretnénk pótolni. Ugyan nem igényelnek nagy gondozást, de a kaktuszok betegségei, kártevői veszélyeztetik őket és túlöntözéssel mi magunk is okozhatjuk a vesztüket.

Tehát szezonalitás nem jellemző rá, hacsak nem amiatt, mert leginkább tavasszal ültetjük át őket. Így viszont lemaradni sem tudunk róla, nem úgy, mint pl. a zöldségek, gyümölcsök esetében.

Eladó kaktusz

  • Interneten

Kaktusz vásárolni interneten keresztül is tudunk, hiszen számos gyűjtő, termesztő kínálja így is értékes portékáit. Itt képekkel, akár gondozási tanácsokkal, árakkal és elérhetőséggel megtalálunk minden fontos információt. Kérdezni is van lehetőség, de kevésbé, mint egy személyes vásárlás esetén.

  • Üzletekben

Vásárolhatunk virágüzletekben, kertészeti áruházakban, mezőgazdasági boltokban, de akár a nagyobb barácsüzletek kertészeti osztályain is. Ezeken a helyeken rögtön kaktusz cserepet és földet is tudunk vásárolni. Itt tanácsokkal is el tudnak látni szükség esetén minket.

  • Kiállításokon, vásárokon

Ezen kívül nagyon népszerűen – és nemcsak a gyűjtők körében – a különböző kaktusz kiállítások és ezekkel együttműködő vásárok is. Itt lehetőség van nagyobb mennyiség esetében akár alkudozásra is és szakértő tanácsokat kapunk az adott kaktusz fajták esetében is.

  • Piacokon

Előfordulnak olyan hétvégi nyitva tartással üzemelő piacok, ahol növényeket – palántákat és egyéb dísznövényeket – is értékesítenek. Érdemes ezeken is körülnézni, mert sokszor egészen ritkaságszámba menő példányokat is ki lehet fogni.

Egy biztos, aki kaktuszt szeretne vásárolni, biztos, hogy a számos lehetőség közül megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaktuszf%C3%A9l%C3%A9k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom