Kaktusz feng shui

A kaktusz feng shui sokak számára nagyon fontos és ennek megfelelően helyezik a növényeiket is. A feng shui ősi kínai hagyomány, mely alapja az ember és a természet közötti összhang megvalósítása. Ebbe beletartoznak a tárgyak, növények elhelyezkedései – akár lakáson belül vagy azon kívül is – de ugyanígy egy lakás megvalósítása is. Hiszen a feng shui értelmében nem mindegy, hogy milyen a lakásunk, házunk beosztása, elhelyezkedése. Azt tartják, hogy a jó feng shui energiát, kiegyensúlyozottságot, harmóniát és sikereket is eredményezhet az élet minden területén. Emiatt a nyugati társadalmakban is sok követőre talált.

A kaktuszok rendkívül ellenálló növények, melynek a levelei szúrós tüskékké, tövisekké alakultak, hogy a sivatag klímájában is meg tudjanak élni. Így kevesebb nedvesség párologtatásával tovább bírják az éltető csapadék nélkül. Sok fajtájuk – pl. hordókaktusz vagy akár az oszlopkaktusz – a növény testében vagy szárában raktározza el a vizet.

Az általános megközelítés szerint a feng shui nem javasolja a szúrós növények, így a kaktuszok, rózsák vagy akár jukkák tartását sem. Ugyanakkor a vélemények eltérőek, mert vannak, akik csak a negatív hatásait emelik ki, de vannak, akik a pozitívat is látnak benne.

Kaktusz feng shui – negatív hatások

Bár a kaktuszok nagyon kedvelt növények – és nemcsak a gyűjtők körében, – a feng shui szerint nem szerencsés ezeknek a növényeknek a tartása az otthonunkban. Ugyanis a térrendezés tudománya szerint minden szúrós, tüskés vagy akár hegyes végű növény negatív energiákat áraszt. Ezek ugyanis egyfajta támadásnak is tekinthetők a környezetük ellen.

Ezért – még ha tartunk is kaktuszt a lakásban – érdemes figyelni arra, hogy a szerelem és az egészség területén (hálószobában, étkezőben) lehetőleg kerüljük az elhelyezését. Egyes vélemények szerint a kaktusz tartása önmagában a hangulatunkat is meghatározhatja, mivel sokkal mogorvábbak, szúrósabbak lehetünk általa.

Mindezek miatt a kaktusz ajándékozása sem szerencsés ennek az elméletnek a tudatában, ugyanis akár a barátság fonalát is elvághatjuk vele.

Kaktusz feng shui – pozitív hatások

Azonban állítólag pozitív hatással is rendelkeznek, ugyanis a negatív erőket sugárzó tereket könnyen meg lehet tisztítani általuk. Mivel egyfajta energiát bomlasztó és tisztító hatásokkal is bírnak a tüskés növények.

Érdemes emiatt ablakban, ajtóban, udvarban vagy lépcsőházban is elhelyezni, mert így a betolakodók vagy akár a nem kívánatos hatásoktól is megvédhetnek bennünket.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaktuszf%C3%A9l%C3%A9k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom