Kaktusz jelmez

Kaktusz jelmez készen is vásárolható, de otthon is könnyedén készíthető. Nem kell hozzá sok idő, nagy kézügyesség, és különösebben bonyolult eszközök sem. Akár a gyerekek is segíthetnek az elkészítésében!  Annál is inkább, mert egyre több oviban és iskolában elvárás, hogy ne készen vásárolt ruhákban érkezzenek a gyerekek a jeles napra, hanem házi készítésű, ötletes jelmezekben. Ahogy az évtizedekkel ezelőtt is volt.

Kaktusz jelmez hozzávalók:

  • 1 zöld színű ruha (bármilyen jó, akár teljesen egyszínű, akár többféle zöldből mintás is)
  • drót, csipesz vagy fonál
  • ragasztó vagy cérna
  • színes pamutok

Kaktusz jelmezek elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A zöld színű ruhára fel kell erősíteni a „tüskéket”. Ha fonálból készül, akkor azokat néhány öltéssel a ruhához kell varrni. Ha barna csipeszt vagy drótot használunk tövisnek, akkor azt ragasztóval erősítsük fel a ruhára.
  2. A kaktusz virágait színes pamutból készíthetjük el.
  3. Ezeket is erősítsük a ruhához, illetve ragaszthatjuk csatra is és akkor a hajunkba is kerülhetnek a kaktusz színes virágai.

Így bármilyen kaktusz fajta könnyedén elkészíthető. Nagyon sokféleképpen variálható, így nem kell ragaszkodni a felsorolt hozzávalókhoz. Amit találunk otthon, abból készítsük! Igazán ki lehet élni a kreatív hajlamainkat és csak a fantáziánk szab határt a lehetőségeknek! Érdemes kísérletezni. Testvérek vagy csoportok esetében akár kaktusz tálat is létre lehet hozni. Biztos siker lesz!

Farsangi maszkok, jelmezek kölcsönzőkből is beszerezhetőek, de természetesen sokkal egyedibb darabokat házilag is készíthetünk. Ehhez feltétlen sok időre és nagy kézügyességre sincs szükség, ráadásul a gyerekek is jobban magukénak fogják érezni, ha részt vehetnek az elkészítésükben. Sok sikert a készítésükhöz!

https://femina.hu/gyerek/egyszeru_jelmez_gyereknek_lapozgato/

Címlap kép: Kaktusz jelmez (forrás: https://mindy.hu/hu/kreativ-otlet/622/farsangi-kaktusz-jelmez-egyszeruen)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom