Kaktusz rajz

Tartalomjegyzék

A kaktusz rajz nagyon népszerű és nemcsak a gyerekek körében. A kaktusz sokak kedvence és annak ellenére, hogy szúrós, tüskés nagyon sokan gyűjtik ezeket a rendkívül különleges növényeket. A westernfilmek elmaradhatatlan kellékei a hatalmas oszlopkaktuszok, melyek legismertebbike talán a Saguaro kaktusz vagy más néven kandeláber kaktusz. Egyszerű formája miatt az egyik legnépszerűbb a kaktusz rajzok között. A lakás bármely pontját tudjuk ilyen témájú képekkel díszíteni. Látványa megnyugtató, kellemes érzéssel tölti el az embert.

A kaktuszok jellemzően Dél- és Közép-Amerika sivatagos területein őshonosak, de mára szinte az egész világon elterjedtek. Sok helyen nemcsak rendkívül látványos virágaiért, de ehető gyümölcseiért is termesztik.

Kaktusz rajzok

Hazánkban napjainkra egyre elterjedtebb a vendéglátóiparban alkalmazott hasznosítása ezeknek a vidám rajzoknak. Elég csak a Cactus Juice-ra gondolni. De számos helyen találkozhatunk díszítő elemként vele, akár a Balatoni bringa körút kapcsán egy-egy frissítő megállónál.

A kaktuszok – főleg a virágos kaktuszok – vidám színei gyönyörködteti a szemünket. A színek különbözőképpen hatnak ránk és akkor is hatnak, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat. Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk. A színek közül leginkább a vörös vonzza az emberi tekintetet.

A színek hangulatunkat, de egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják. A kaktusz különböző árnyalatú zöld színei, megnyugtatóan, üdítően hatnak ránk.   

A kaktuszos képek a háztartási használati tárgyakon is gyakran megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként. A képeken akár virágba borulva is megjelennek, melyek még inkább szemet gyönyörködtetők. Az időjárástól és környezettől függően még a lakásban tartott növények esetében is sokszor számíthatunk a virágzására.

Kaktusz rajz sablonok

Kaktusz rajzokat a gyerekek is könnyedén készíthetnek, akár sablonok nélkül is. Rendkívül látványos, mutatós képeket lehet készíteni a számos kaktusz fajta segítségével.

Interneten keresztül és akár hobbiboltokban pedig sablonokat is vásárolhatunk készen.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaktuszf%C3%A9l%C3%A9k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom