Kaktusz vásárlás

A kaktusz vásárlás számos helyen történhet. Sokan kedvelik ezt a látványos növényt, főleg mivel túl nagy törődést nem igényel. A kaktuszok többsége Dél- és Közép-Amerika sivatagos, száraz területein őshonos. Igazán különleges növények, melyek rendkívül jól alkalmazkodtak a mostoha körülményekhez. Számos fajtájuk, csak eredeti élőhelyén virágzik. Hazánkban is nagyon népszerűek – és nemcsak a gyűjtők körében – és hosszú múltra tekintenek itt is vissza. Hiszen például a parasztkaktusz már évszázadokkal ezelőtt is megtalálható volt a falusi házak védett verandáin, tornácain a nyári nagy melegekben. Azóta pedig egyre keresettebb növény.

Nagy előnye, hogy nem igényel nagy törődést, emiatt az elfoglalt emberek is igen kedvelik. Bár akinek még ennyi ideje sincs, a napjainkba egyre divatosabb műkaktuszokat is meg tudja vásárolni. Ezek a díszek már olyan élethűen készülnek, hogy szinte meg sem lehet mondani róluk, hogy nem élő növények.

Kaktusz vásárlás

Elsősorban a virágüzletek, kertészeti árudák és nagyobb barkácsáruházak kertészeti osztályain érhetőek el. Sokféle növény közül válogathatunk, – bár nagyon különlegeseket nem feltétlenül kapunk – és a felmerülő kérdéseinkre szakértő válaszokat adnak. Ráadásul földet és cserepet is tudunk rögtön vásárolni.

Ezen kívül megtalálhatók a kaktusz kiállításokon is nagy számban, ahol viszont számos különleges kaktusz is elérhető, mely a kertészeti osztályokon nem feltétlenül része a kínálatnak. Itt is szívesen látnak el bennünket a különböző nevelési, gondozási, tartási tanácsokkal.

Interneten keresztül is sokféle kaktusz elérhető, magánszemélyektől is. Itt bármilyen fajta kaktuszt kereshetünk, valahol biztosan kínálnak olyat, amit keresünk. Jellemzően fényképekkel, méretekkel, tanácsokkal, árakkal, elérhetőségekkel és szállítási információkkal ellátva találunk meg minden fontos információt. Hátránya, hogy kicsit nehézkesebben lehet kérdezni.

Kaktusz ajándékba

A kaktusz feng shui alapján ajándékba nem szerencsés kaktuszt adni, mivel a barátságot elvághatja. Érdemes ezért meggondolni, hogy kinek adnánk, ha mégis ilyen szándékaink vannak.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaktuszf%C3%A9l%C3%A9k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom