Kaktusz virág

A kaktusz virág nemcsak ezeknek a jellegzetes növényeknek a virágát jelenti, ugyanis ilyen címmel 1969-ben nagysikerű film is megjelent. A történet egy agglegény fogorvosról szól, aki retteg a házasságtól. Azonban az barátnője úgy tudja nős. Ebből indul a bonyodalom, mely igazán izgalmassá teszi a történetet, mely hazugságokra épül. A kaktusz virága címmel itthon is több színház produkciójában elérhető a nagysikerű zenés vígjáték.

Kaktusz virág

A kaktuszok -akár hoznak virágot, akár nem – nagyon népszerűek és nemcsak a gyűjtők körében. A kaktuszokat sokat szívesen tartják, mivel nem igényel különösebb gondozást vagy odafigyelést. Kevés törődés mellett azonban rendkívül dekoratív díszei lehetnek a lakásoknak. (Bár a kaktusz feng shui nem javasolja a lakásban tartásukat).

Nagy népszerűségüket mutatós formájuknak és rendkívül látványos virágainak is köszönheti. A kaktusz fajták rendkívül sokfélék, melyek közül itthon is számos virágot is hoz megfelelő körülmények között tartva. Azonban vannak olyanok is, melyek a hazai éghajlati körülmények között nem hoznak virágot. Ennek ellenére nagyon kedveltek és számos díszítő elemként is szolgálnak a kaktuszok képek, rajzok. 

Kaktuszos virág képek, rajzok

Hazánkban napjainkra is egyre elterjedtebbek a kaktuszok képek, rajzok. Ugyanis a kaktuszok – főleg a virágos kaktuszok – vidám színei gyönyörködtetik a szemünket.

A színek különbözőképpen hatnak ránk és akkor is hatnak, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat. Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk. A színek közül leginkább a vörös vonzza az emberi tekintetet.

A színek hangulatunkat, de egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják. A kaktusz különböző árnyalatú zöld színei, megnyugtatóan, üdítően hatnak ránk.   

A kaktuszos képek a háztartási használati tárgyakon is gyakran megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként. A képeken akár virágba borulva is megjelennek, melyek még inkább szemet gyönyörködtetők. Az időjárástól és környezettől függően még a lakásban tartott növények esetében is sokszor számíthatunk a virágzására.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaktuszf%C3%A9l%C3%A9k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom