Műkaktusz

A műkaktusz de számos művirág napjainkra a lakás- és egyéb életterek szerves dekorációs anyaga lett. Mondhatni újra reneszánszát éli. Ebben nagy szerepe van, hogy a ma vásárolható művirágok sokkal kifinomultabb technikával készülnek, mint akár 10-20 évvel ezelőtt. Ennek is köszönhető, hogy egyre többen fordulnak ezek felé a lakásdekorációs elemek felé. Nagy előnyük, hogy nem igényelnek gondoskodást – bár a kaktuszok egyébként is azok a növények, amelyek minimális gondoskodás mellett is ékességei lehetnek a lakásunknak. Igazán látványosak, vidám színűek és bármeddig magukra hagyhatjuk őket.

Műkaktuszok a lakásban

A műkaktusz elsősorban az ablaktalan helyiségekben funkcionál jól. Hiszen – főleg a virágos kaktusz esetében – a vidám színei gyönyörködtetik a szemünket. A színek különbözőképpen hatnak ránk és akkor is hatnak, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat.

Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk. A színek közül leginkább a vörös vonzza az emberi tekintetet.

A színek hangulatunkat, de egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják. Ezért is fontos, hogy a színekkel ott is kiegészítsük az élettereinket, ahol másképp nem lenne rá lehetőség. A kaktusz különböző árnyalatú zöld színei, megnyugtatóan, üdítően hatnak ránk.   

A kaktuszos képek a háztartási használati tárgyakon is gyakran megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként. A képeken akár virágba borulva is megjelennek, melyek még inkább szemet gyönyörködtetők.

Műkaktusz dekorációk

Ezeket a lakás dekorációs elemeket egyenként, de akár kompozícióban is megvásárolhatjuk. Számos variációban elérhetők a lakásfelszerelési üzletekben, a bútoráruházak dekorációs osztályán, de internetes webshopokban egyaránt.

Leginkább azonban az interneten különböző ajándékozási üzletek, de még virágküldő cégek szolgáltatásaiként is elérhetők. A választást azzal is megkönnyítik, hogy az ajándéktárgyak mellé az árat is feltüntetik és fénykép is található róla. Sok esetben házhozszállítás is kérhető, bár ennek a díjáról érdemes tájékozódni. Sok rendelést már regisztrálás sem kell, hogy megelőzze.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaktuszf%C3%A9l%C3%A9k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom