Virágzó kaktusz

A virágzó kaktusz látványa szemet gyönyörködtető. A kaktusz fajták rendkívül változatosak, hiszen vannak közöttük tüskések és tövis nélküliek, hatalmas oszlopkaktuszok és mini kaktuszok egyaránt. Az alakjuk is rendkívül változatos, a hengeres formájútól a gömbölyűn keresztül az egészen amorf formákig mindenféle megtalálható. Igen népszerűek az egész világon. Hazánkban is sokféle megtalálható, hiszen a kaktusz nagyon népszerű növény és nemcsak a kaktuszgyűjtők körében. Hiszen nem sok törődést igényel és a kevés gondoskodás mellett is gyönyörű virágokat hoz. Bár itthoni körülmények között nem mindegyik borul virágba.

Virágzó kaktusz fajták

Számos kaktusz fajta gyönyörű virágokat hoz hazai körülmények között is. Ehhez szükséges a megfelelő teleltetése, mely világos, de hűvös helyen legyen. 10-15 fokos hőmérséklet számukra az ideális.

  • Csillagkaktusz

Vagy más néven papsapka kaktusz, ami Mexikóból származik. Jellemzően nyáron hozza sárga virágait, a csúcsi részen. Csak hűvös helyen teleltetve fog szépen virágozni.

  • Csővirágkaktusz

A csővirágkaktusz Dél-Amerikából származó, lassú növekesésű, oszlop formájú, gyapjas kinézetű növény. Különlegessége a csőszerű virágai, melyek nem nyílnak ki teljesen és csak 5 napig virágoznak.

  • Csodakaktusz

Dél-Amerikai származású, gömb alakú növény, mely akár egész évben is virágozhat. Sárga színű virágai akár piros árnyalatúak is lehetnek.

  • Éjkirálynő kaktusz

Az éjkirálynő kaktusz szintén Dél-Amerikából származó fajta, melynek különlegessége, hogy éjszaka hozza hatalmas, akár 30 cm-es virágait.

Nagy népszerűségüket mutatós formájuknak és rendkívül látványos virágaiknak is köszönhetik. A kaktusz fajták rendkívül sokfélék, melyek közül itthon is számos virágot is hoz megfelelő körülmények között tartva. Azonban vannak olyanok is, melyek a hazai éghajlati körülmények között nem hoznak virágot. Ennek ellenére nagyon kedveltek és számos díszítő elemként is szolgálnak a kaktuszos képek, rajzok. Melyek az utóbbi időben egyre keresettebbek.

Hazánkban szobanövényként lakásban tartjuk őket leginkább. Bár a kaktusz feng shui értelmében ez nem igazán szerencsés. Nyáron nyitott, de tűző naptól védett verandán, erkélyen is jól érzik magukat. Fontos az öntözésükre és a teleltetésükre figyelni. Bár sok kártevőjük nincs, de túlöntözéssel és alul öntözéssel is könnyedén el lehet őket pusztítani.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaktuszf%C3%A9l%C3%A9k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom